Wij zoeken een PHP programmeur

6 Engelstalige artikelen over SEO die je zeker moet lezen

ereader

Hoewel we jullie via deze blog goed op de hoogte willen houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing kunnen we door onze capaciteit niet alle informatie die we willen plaatsen ook daadwerkelijk publiceren. We zouden fulltime blogberichten kunnen schrijven, maar dan zouden we onze klanten niet meer kunnen helpen met hun online marketing. Gelukkig zijn er tal van blogs over de hele wereld die zeer interessante en uitgebreide artikelen schrijven over online marketing. Aangezien we wel goed op de hoogte blijven van wat er om ons heen gebeurt willen we jullie daarom attenderen op een aantal Engelstalige berichten over search die zeer de moeite waard zijn om te lezen. Maak er even tijd voor want je leert er zeker iets van.

 1. The Ultimate Guide to Keyword ResearchAlle basisinformatie die je moet weten over zoekwoordonderzoek, met een aantal hele interessante tools
 2. For Google, the search never endsInteressant artikel over de ontwikkeling van Google in de afgelopen 10 jaar door Amit Singhal, de ‘Google Fellow’
 3. The Future of SEOUitgebreid artikel over de toekomst van SEO gezien vanuit het perspectief van de huidige specialisten. Er wordt zelfs ingegaan op de functie die SEO specialisten in de toekomst zouden moeten bekleden.
 4. Why Google SERP CTR studies are a waste of timeEen analyse waarom, na rankings in zoekmachines, ook CTR inmiddels niet meer te gebruiken is als voorspellende waarde voor bezoekers vanuit zoekmachines. Dit artikel biedt een goed inzicht in de verschillen tussen verschillende zoekresultaten pagina’s in Google.
 5. The True Value Of LinksEen ander blik op ‘links’. Niet vanuit het oogpunt hoe links je kunnen helpen aan meer bezoekers via zoekmachines, maar hoe links (verbindingen tussen mensen) je verder kunnen helpen op internet.
 6. New Edition of the Ranking Factors for 2011 is Now Live!De aankondiging van het jaarlijkse onderzoek van SEOmoz naar de ‘ranking factors’ in zoekmachines. Zeker de moeite waard om het onderzoek eens door te spitten en te kijken wat nou echt belangrijke elementen zijn voor zoekmachine optimalisatie.

Veel leesplezier! En als er vragen zijn over genoemde artikelen beantwoorden we die graag in de comments.

3 Reacties op “6 Engelstalige artikelen over SEO die je zeker moet lezen”

 1. Een van de vragen die deze artikelen niet zo snel beantwoorden is die naar het effect van de toenemende personalizatie van de zoekresultaten van zoekmachines, zoals die bijvoorbeeld door Eli Pariser worden, zoals o.a. hier
  http://www.fonstuinstra.net/?p=898
  Enige ideeen?

 2. Arnt zegt:

  Beste Fons,

  Is deze personalisering werkelijk zo’n groot probleem denk je? Elke verandering brengt net zo goed kansen en net zoals de zoekresultaten op basis van je regio (die voornamelijk effect lijken te hebben op lokale bedrijven) lijkt me dat ook deze personalisering wellicht effecten hebben die de ene keer positief en de andere keer negatief uitwerken?

 3. @Fons personalisatie is nog steeds een bewerking op een basis algoritme van rangschikking. Het uitgangspunt voordat personalisatie plaatsvindt is in principe hetzelfde. Daar kan je nog steeds voor optimaliseren.
  Daarnaast zal je moeten gaan inspelen op de factoren die personalisatie bepalen en hoe je deze kunt beïnvloeden. Spelen social media een belangrijke rol? Zorg dat je social sharing zo veel mogelijk integreert in je website. Speelt locatie een rol? Zorg dan dat je je lokale vermelding in Google op orde hebt.
  Je kunt niet voor ieder persoon alles optimaliseren maar je kunt wel zorgen dat je de belangrijkste factoren gedekt hebt.

Reageer