Wij zoeken een PHP programmeur

Koppel meerdere AdWords-accounts aan een Google Analytics account

Koppelen AdWords-Analytics

Eindelijk is het zo ver: het is nu mogelijk om meerdere Google AdWords accounts aan één Google Analytics account te koppelen. Het koppelen van meerdere AdWords-accounts aan je Google Analytics account gaat als volgt in zijn werking:

 1. Meld je aan bij Google Analytics
 2. Klik op ‘Nieuwe versie‘ in de rechterbovenhoek:
  Nieuwe versie GA
 3. Klik  op ‘Deze versie als standaard instellen‘:

Ga nu naar Google AdWords en log in met een account dat zowel beheerdersrechten heeft voor Google AdWords als voor het bijbehorende Google Analytics account. Voor beide accounts dienen er beheerdersrechten te zijn anders is het niet mogelijk om de koppeling tot stand te brengen.

 1. Ga in Google AdWords naar het tabblad ‘Rapportage en hulpprogramma’s’:
 2. Klik op het tandwiel icoon in de rechterbovenhoek:
 3. Klik vervolgens linksboven op ‘Alle accounts‘:

 4. Klik op het account dat je wilt koppelen.
 5. Klik op het tabblad gegevensbronnen:
 6. Klik op ‘AdWords‘ en op ‘Accounts koppelen‘:

Om meerdere accounts te koppelen herhaal je bovenstaande stappen.

Het koppelen van meerdere accounts is een welkome toevoeging. Niet iedere gebruiker zal deze functionaliteit nodig hebben, maar er zijn diverse scenario’s waarbij het erg prettig is dat er meerdere AdWords accounts aan één Google Analytics account gekoppeld kunnen worden. Zo kan het zijn dat diverse afdelingen of personen binnen je organisatie een Google AdWords campagne hebben draaien die zij zelf volledig beheren (met eigen budget). Nu is het mogelijk om deze allen aan de Google Analytics account te koppelen en krijgen alle afdelingen meer inzicht in de prestaties van hun AdWords campagnes.

Daarnaast zorgt Google er zo voor dat mensen sneller zullen overstappen op de nieuwe versie van Google Analytics. Naast de Multi-channel trechters heeft Google Analytics v5 nog meer voordelen. Lees daarom:


Reageer