Wij zoeken een PHP programmeur

Google Play voor entertainment

Google-Play-Logo

Google is gisteravond met iets nieuws gekomen: Google Play. Net als iTunes van Apple is Google Play een opslagbestemming voor al je entertainment. Je kan er terecht voor je applicaties, muziek, boeken en films die je online kunt raadplegen. Google Play is een samenwerking tussen de Android Market, Google Music en Google eBook store. Door deze integratie is alles gecentraliseerd en makkelijk om gebruik van te maken.

De kracht van de cloud

Steeds meer mensen verzamelen hun media in de cloud. Google wilde hierop inspelen en biedt nu de mogelijkheid om via hun cloud media player muziek of films via je Androidtelefoon, tablet of desktop te bekijken en beluisteren. Volgens Google moet entertainment plezieriger worden en makkelijker in gebruik. Dit willen ze bereiken met het nieuwe play platform en de cloud media player. Ook is het mogelijk om boeken, films en muziek te downloaden voor offline gebruik. Onderstaand filmpje laat dit goed zien.

Het delen van je favoriete media of app kan via Google+, SMS en e-mail. Hierdoor zal het makkelijker zijn om entertainment te delen met je vrienden. Je vrienden weten wat jou bezighoudt en welke muziek of film je op dit moment aanbeveelt.

Play is geen geheel nieuwe dienst van Google, maar een vernieuwing van de bestaande Android market. De Android market zoals deze bekend was stopt met bestaan. Het merk Android gaat vanaf nu verder als de naam voor het mobiele besturingssysteem van Google. De namen van de verschillende diensten van Google gaan ook veranderen.

  • Android market wordt Play Store
  • Google Music wordt Play Music
  • Google Movies wordt Play Movies
  • eBookstore wordt Play Books

Daarnaast zijn alle middelen geïntegreerd met Google +. Op deze manier wil Google het eigen sociale netwerk nog meer aan de man brengen.

Beschikbaarheid

Voor de lange termijn streeft Google ernaar om zoveel mogelijk diensten aan zoveel mogelijk gebruikers aan te bieden. Deze uitspraak lijkt een officiële hint te zijn van Google dat zij uitbreiding willen van de verkoop van muziek en games in Europa. In Europa zal je alle Android-apps kunnen vinden via Google Play. Google heeft nog geen officieel bericht uitgebracht of andere functies aan beschikbaar worden gesteld in Europa.

Op dit moment zijn alleen de muziek, films, boeken en applicaties alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. In Canada en het Verenigd Koninkrijk zijn alleen films, boeken en applicaties beschikbaar, in Japan alleen films en applicaties  en in Australië alleen de boeken en applicaties. Voor alle andere landen geldt dat Google Play eerst alleen de nieuwe bestemming voor Android applicaties is.

Slot

Tot op heden heeft Google weinig succes gehad met het verkopen van entertainment via de Android market. Met de rebranding hopen ze dat hier verandering in komt. Google gaat met Google Play de concurrentie aan met iTunes. Vooral voor Android gebruikers is het een goed alternatief om te gebruiken. Persoonlijk denk ik dat Apple gebruikers niet snel zullen overstappen op Google Play, vooral omdat het gebruik van iTunes voor hun erg makkelijk is. Google Play sluit goed aan bij Google’s huidige strategie. Ze willen dat de gebruiker voor alles bij Google terecht kan, dus nu ook voor de media. Of Google Play een succes gaat worden is nog de vraag.

Reageer